Новости

Во периодот од 24-ти до 26-ти ноември годинава ќе се одржи четвртото издание на Деновите на финансиската писменост, коишто ги организираат финансиските регулаторни институции како членки на Координациското тело за финансиска едукација и инклузија во соработка со приватните финансиски компании. Заради пандемијата, оваа година Деновите на финансиската писменост ќе бидат организирани главно како едукативни предавања преку видеоконференциска врска, подготовка и издавање на едукативни брошури и публикации, едукативни е-квизови, информирање и едукација преку социјалните мрежи.

За ЦДХВ

Како да спроведете подарок

Како да отворите сметка во ЦДХВ

Како да спроведете наследство

Увид во акционерска книга

 

Што е тоа: