Новости

По повод 20 години од основањето на Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје, институцијата во услови на пандемија почна со активности за одбележување на овој значаен јубилеј. Извршната директорка Даринка Дамјановиќ им додели плакети на министерот за финансии, Фатмир Бесими и на претседателката на Комисијата за хартии од вредност (КХВ), Нора Алити.
Прочитајте повеќе...